sarcoidosis

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/07/2015 | 18:26 | מאת: עדנה לוי

לפני 8 שנים קבלתי פרדניזון ומתוטרוקסט, היום הפסיקו לי את התרופות 5מ"ג פרדניזון אמרו שהמחלה לא פעילה, עשיתי ct בהשואה לct קודם לפני 5 שנים יש החמרה, הרופא כדי להרגיע אותי שולח אותי לpet-fdg ירדתי במשקל 5 ק"ג ב5 חודשים מאז שהפסקתי את התרופות. האם ללכת לבדיקת pet הרופא הראשי לא אישר את הבדיקה הסיבא סרקאודוסיס וסרטן ריאה קולטים fdg ביתר בלי ביופסיה לא ניתן להבדיל בניהם. אז מה אני צריכה לעשות???? תודה אבקש תשובה דחופה.

שלום עדנה, השאלה המרכזית היא האם מחלת הסרקואידוזיס פעילה כעת. כדי לענות על שאלה זו אני ממליץ להיעזר גם בבדיקות דם כגון שקיעת דם, CRP, רמת ACE בדם ובדיקת תפקודי ריאות מלאים. אכן, בדיקת ה-PET אינה אבחנתית וגם היא כלי עזר בלבד. במידה שלא מאשרים זאת במסגרת הסל לא הייתי משלם על כך מכיסי. בסופו של התהליך תצטרכי להחליט עם הרופא שלך האם ללכת לביופסיה (ככל הנראה בברונכוסקופיה שאינה פעולה מסוכנת) או לחזור על הטיפול שקיבלת בעבר ולעקוב אחר הרגשתך ובדיקות הדמייה. כל אחת מהאפשרויות הנ"ל נראית לי סבירה. רפואה שלמה!

מנהל פורום מחלות ריאה