ירידה במינון בקורס פרדניזון

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

04/05/2020 | 00:41 | מאת: אפרת

שלום, קיבלתי קורס פרדניזון ראשון לאסתמה שלא עזר מספיק(40 מ"ג שבועיים ואז כל יומיים ירידה של 5 מ"ג) חודשיים אחרי אני נאלצת לקחת קורס נוסף. הרופא כתב לי: שבוע 40 מ"ג, שבוע 30 מ"ג, שבוע 20 מ"ג... שבוע 10 מ"ג ושבוע 5 מ"ג. האם פרוטוקול שבו יורדים בכל שבוע 5 מ"ג ולא 10 מ"ג בשבוע יש לו יתרון מבחינת כך שירד הסיכוי לדיכוי אדרנלי? כי אני הכי חוששת מדיכוי אדרנלי. תודה רבה

שלום, עדיף לקחת מה שפחות סטרואידים, אם תרדי כל שבוע ב-5 בסה"כ תקחי הרבה יותר סטרואידים וזה לא כדאי.

מנהל פורום מחלות ריאה