סיטורציה ו Nsip cellular type

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

02/05/2020 | 10:11 | מאת: יאלוש

שלום כאשר אני נחה במיטה ראש עם 2 כריות הסיטורציה יורדת עד 87 במאמץ מינורי סיטורציה יורדת ל77 ...בכל מקרה אני מטופלת עם חמצן ... אבל מעניין לדעת מה הסיבות לשינויים האלה והאם זה קשור במחלה עצמה ?? תודה

שלום, המחלה גורמת לירידה בסטורציה שמודגשת במאמץ וגם בשכיבה על בגב. במאמץ הגוף צריך יותר חמצן שהריאות לא מצליחות לספק ולכן הסטורציה יורדת. בשכבהעל הגב קשה יותר לאוורר את הריאות והנשימות שטחיות יותר לכן יש ירידה.

מנהל פורום מחלות ריאה