תוצאות בדיקת סיטי ברקע NSIP

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/04/2020 | 17:07 | מאת: איריס

שלום רב, ברקע NSIP. עשיתי סיטי נוסף לאחר ארבעה חודשים בהם נטלתי סטרואידים. הלב בגודל תקין. אין עדות לבלוטות מוגדלות במדיאסטינום. הקנה והספונות הראשיים ללא סטיות. תסנינים בסמיכות GGO בזאליים אחוריים בשתי הריאות. קיים מרכיב פיברוטי. לסיכום: מחלה ריאתית אינטרסטיציאלית ידועה. בהשוואה לסריקה קודמת מנובמבר 2018 ללא שינוי מהותי במראה הריאות. מה זה GGO בזאליים? זה לא הופיע בממצאים בפעם שעברה. תודה רבה מראש, איריס

27/04/2020 | 08:19 | מאת: איריס

שאלה נוספת: צילום הסיטי נעשה לאחר ארבעה חודשים בהם נטלתי סטרואידים. אם הממצאים זהים זה אומר שהסטרואידים לא השפיעו? אני מבינה שחלק מהתאים הפכו לפיברוטיים, אך על מה יכול עוד ממצא זה להעיד? תודה רבה ד"ר רוזנגרטן

שלום, לפי התשובה אין שינוי בהשוואה לבדיקה הקודמת ויכול להיות שהרופא שבדק את הסיטי הקודם השתמש במונח אחר אבל בשורה התחתונה אין שינוי. יכול להיות שהטיפול עזר אבל הסיטי לא השתנה. יש לבחון גם את ההשפעה על התחושות שלך ועל תפקודי הריאות לפני שמחליטים שהטיפול לא עזר.

מנהל פורום מחלות ריאה