ירידה במינון ממשאף סימביקורט

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/04/2020 | 21:31 | מאת: מיכל

שלום, שנים האסתמהשלי היתה מאוזנת עם סרטייד 250. לפני חצי בעקבות אובך חלה החמרה ועברתי לפוסטר 8 שאיפות שלא הספיק, לקחתי קורס פרדניזון שעזר מעט. על הדרך הבנתי שמשאף פוסטר לא טוב לי כי אני רגילה לשאוף מהר. עברתי לאחר חצי שנה ל 8 שאיפות סימביקורט ועכשיו אני מאוזנת. אשמח לברר: מהיום שאני מאוזנת עם סימביקורט, אחרי כמה חודשים מומלץ לנסות ולהוריד במינון המשאף? והאם בכלל מומלץ לנסות או עדיף להשאר ב 8 שאיפות שבהן אני מאוזנת בלי לקחת סיכונים? והאם ירידה במינון יכולה לגרום לדיכוי אדרנלי? תודה מראש

שלום, אחרי 3 חודשים אפשר לנסות לרדת בשתי שאיפות. לא אמור להשפיע על האדרנל.

מנהל פורום מחלות ריאה