משאף רלבר מינון מירבי כפול 2

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/04/2020 | 01:05 | מאת: מיכל

שלום, יש לי אסתמה ועברתי ומשאף פוסטר 8 שאיפות ביום לאחר החמרה בעקבת חיסון אלרגיה שטופלה בקורס פרדניזון. לפני כן הייתי עם סרטיד 250. רק לאחרונה הבנתי שכל הכמה חודשים עם הפוסטר לא לקחתי אותו כמו שצריך וששאפתי מהר מידי, בזכות הארוצ'מבר שקניתי השבוע שמשמיע צליל אם שואפים מהר מידי הבנתי את זה, ולמרות כל הסרטונים שראיתי וההדרכות, אני לא מצליחה לשאוף בקצב איטי. ברלבר וסרטייד הבנתי שלא צריך לשאוף לאט וגם יותר קל להשתמש מבחינת קורדינאציה. האם ניתן במקרים מסויימים לקחת שתי שאיפות מהמינון הכי גבוה של משאף רלבר פעם ביום במקום שאיפה אחת? או לקחת סרטייד 100? ובכלל, מדוע רק בפוסטר מותר מינון כפול בהשוואה לשאר המשפאים? כי 8 שאיפות פוסטר אמרות להיות שוות ערך ל 1000 סרטייד או 2 שאיפות רלבר. תודה מראש

שלום, ברלבר המינון המקסימלי המומלץ הוא שאיפה אחת של 184/22 וסרטייד שתי שאיפות של 500. אלה נתוני היצרן. יכול להיות שבפוסטר שמשמש גם לשליטה וגם להקלה בדקו מינונים גבוהים יותר וכך הגיעו ל 8 שאיפות ליום. אפשרות נוספת בשבילך זה לעבור למשאף סימביקורט 160 שמקביל לפוסטר 100 והוא משאף אבקה וכך יהיה לך יותר קל.

מנהל פורום מחלות ריאה