משאף פוסטר ושימוש בספייסר

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/04/2020 | 14:11 | מאת: שני

שלום, לאחרונה עברתי לשימוש במשאף פוסטר אחרי שהייתי רגילה לשאיפה מהירה עם סרטייד. אני כבר תקופה לוקחת 8 שאיפות פוסטר בעקבות החמרה, ובהן הבנתי שצריך לשאוף לאט. חשבתי שאני עושה את זה טוב. רכשתי מכשיר אירוצ'מבר ובו אם שואפים מהר מידי המכשיר משמיע קול. אז בעצם גיליתי שעם הארוצ'מבר אני בשום אופן לא מצליחה להגיע למצב שהמכשיר לא ישמיע שריקה וכנראה שאני שואפת מהר מידי. האם זה ככל הנראה אומר שגם בלי האורוצ'מבר בכל התרופה שלקחתי פוסטר גם שאפתי מהר מידיי ככל הנראה? והאם לא ניתן לקחת משאפים שבהם שואפים מהר כמו סרטייד או רלבר שיהיו זהים למינון של פוסטר 8 שאיפות ביום? למשל סרטייד 100 ביום? תודה מראש

שלום, מצ"ב סרטון המסביר איך לשאוף נכון פוסטר. https://www.youtube.com/watch?v=PGVjVs5hY5E אני לא ממליץ להחליף משאף.

מנהל פורום מחלות ריאה