דיכוי אדרנלי בעקבות קורס שני של פרדניזון

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/04/2020 | 14:06 | מאת: מיכל

שלום, אני אמורה לסיים עם קורס שני של פרדניזון לאסתמה לאחר שהראשון לא עזר מספיק. הפעם זה 40 שבוע 30 שבוע 20 שבוע 10 שבוע ו 5 שבוע. במידה ויהיה לי דיכוי אדרנלי, ואני הרי גם לא יכולה לעשות בדיקת דם כי היא לא אמינה עם משאפים, וגם סובלת מעייפות וחולשה בשגרה עקב הפרעת שינה... איך אוכל לדעת האם יש לי דיכוי אדרנלי? והאם זה מסוכן וניתן למות תוך כמה ימים אם זה קורה? תודה מראש

שלום, אם את יורדת בהדרגה כמו שתיארת אין סיבה שיהיה לך דיכוי אדרנל. יש בדיקת קורטיזול בדם שהיא אמינה מספיק ברוב המקרים גם בזמן שימוש במשאפים. לייעוץ נוסף ניתן לפנות לאנדוקרינולוג.

מנהל פורום מחלות ריאה