האסטמה קלה מאוד היא אוכלוסיית סיכון לקורונה קשה?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

04/04/2020 | 20:17 | מאת: איילת

התקף האסטמה האחרון שלי היה לפני שנים (8 ויותר). לא לוקחת תרופות. הכי קרוב לחווית אסטמה זה אחרי התקפי צחוק.... או עישון, לצפף קצת. האם זה עדיין נחשב קבוצת סיכון? האם כבר יש איזשהם מחקרים שמתייחסים לרמות נמוכות של אסטמה ואחוז החולים קשה בקורונה? תודה!

שלום, חולים אם אסתמה קלה ולא פעילה לא נמצאים בסיכון יתר. לעומתם, חולים עם אסתמה קשה שמטופלים בסטרואידים או שאושפזו בשל מחלת האסתמה בשנה האחרונה או שהיו בטיפול נמרץ עבר בשל התקף קשה של אסתמה נמצאים בקבוצת סיכון ועליהם להיזהר ביותר.

מנהל פורום מחלות ריאה