סטורציה 80 למשך שעתיים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/04/2020 | 12:36 | מאת: א

שלום, אמי חולת פיברוזיס ומשתמשת במחולל חמצן 24 שעות. מצבה די יציב בסך הכל מדי פעם אני מחליף לה מים בכוס הפלסטיק של המחולל חמצן היום, למערי החלפתי מים ולא סגרתי טוב, כך שלא הגיעה חמצן מפתח הצינור אמא שלי לא הרגישה כלום, הסתובבה בבית מבלי לחוש קוצר נשימה או תסמין כזה או אחר אך לאחר שעתיים היא רצתה להגביר וחשה שאין שינוי בעוצמת החמצן וקראה לי...שמתי לב לתקלה וסגרתי מהר מדדתי לה סטורציה שהייתה על 80 ועלתה מהר ל96 לאחר הגברת המחולל ואז הורדתי לדרגה 2 האם יכול להיגרם נזק במצב כזה? שעתיים על סטורציה 80 ואולי אך נמוך מכך?

שלום, לא נראה שנגרם נזק משמעותי. לצערנו החולים הללו רגילים לסטורציה נמוכה באופן כרוני. נכון שאנחנו שואפים שהסטורציה תהיה לפחות 90% אבל הנזק הנגרם בסטורציה נמוכה אינו מיידי אלא רק לאורך זמן.(כמובן כל זה שאין תלונות של עלפון וכו' במקרים קיצוניים של סטורציה מאוד נמוכה אבל אני מבין שזה לא היה המצב)

מנהל פורום מחלות ריאה