לקיחת קורס פרדניזון לאסתמה בפעם השניה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

02/04/2020 | 01:34 | מאת: מיכל

שלום, כשלוקחים קורס פרדניזון שני לאסתמה כעבור 3 חודשים לאחר הראשון, האם יש סיכוי שהגוף יפסיק לייצא קורטיזול? ואיך בעצם אדע שזה קרה? אני סובלת מעייפות עקב הפרעת שינה גם ככה. האם זה אומר שהעייפות תהיה יותר חמורה ואז צריך לגשת מהר למיון? בדיקות דם לקורטיזול לא אמינות עם משאפים ממה שהבנתי, אז אני מניחה שלא אוכל לבקש בדיקת דם ישר אחרי כדי לדעת שהכל בסדר עם הקורטיזול. (הקורטיזול שלי בבדיוקת הדם יצא מעל הנורמה כשזה עם משפאים ואמרו לי שלא ניתן להתייחס לזה) תודה מראש

שלום, אם הקורטיזון שלך בדם יצא בסדר אז נראה שזו לא הבעיה למרות הטיפול במשאפים השורה התחתונה היא שלא חסר לך קורטיזון. לייעוץ ספיציפי יותר ממליץ להתייעץ עם אנדוקרינולוג.

מנהל פורום מחלות ריאה