תפקוד ריאות חיובי לאסתמה ללא התקפים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

31/03/2020 | 15:38 | מאת: תום

שלום, אני בן 31, סובל בשנים האחרונות מליחה ופוסט נייזל סינדרום, מדי פעם מכבדות בנשימה (תחושה שאני צריך לנשום עמוק כשאני מתרגש/מדבר הרבה, זה תמיד עובר כשאני מרגיע את עצמי ומנסה לנשום רגיל). לפני 13 שנה עשיתי בדיקת תפקודי ריאות במאמץ שיצאה חיובית (הייתי אמור לשרת ביחידה מסווגת בה אסור לאסמתים לשרת). לא שיערתי בזמנו שיש לי אסתמה, אם כי יש רקע משפחתי. הומלץ לי אחר הבדיקה להתחיל טיפול מונע שהחלטתי לא לקחת כי אף פעם לא היה לי התקף, לפחות שאני יודע עליו. לא הצלחתי למצוא מידע אודות שיעור false positives בבדיקות כאלו. אני מנסה כעת להבין אם כל מיני תסמינים שיש לי בשנים האחרונות כמו הליחה, אולי קשורים לאסתמה. האם כדאי לחזור על הבדיקה? האם זה נדיר מאוד שבדיקה יוצאת חיובית כאשר אין התקפים? תודה מראש.

שלום, יש לך כנראה תגובתיות יתר של דרכי הנשימה במידה קלה. מציע שתנסה את הטיפול המונע שהוצע לך. אני לא רואה טעם לחזור על הבדיקה כעת. אחוזי ה fakse positive נמוכים אבל זה גם תלוי כמה חיובית הייתה הבדיקה.

מנהל פורום מחלות ריאה