נטילת פרזניזון בתקופת הקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

19/03/2020 | 06:30 | מאת: ליטל

היי, אני נוטלת פרדניזון בעקבות אסטמה אלרגית קשה. ידוע כי פרזניזון מחליש את המערכת החיסונית. האם עליי להפסיק ליטול אותו (בהדרגה) או להמשיך ככל שאני צריכה. (הפסקת נטילת הפרדניזון בעיקר מביאה אותי להתקפי אלרגיה קשים הכוללים נזלת אלרגית לרוב חירשים עליי לתפקד)

שלום, אני ממליץ שלא לשנות את הטיפול הקבוע. להקפיד על הוראות משרד הבריאות למניעת הדבקה. חשוב שהאסתמה תהיה מאוזנת ככל האפשר במיוחד בתקופה הזו ואם יש צורך בפרדניזון אז צריך להמשיך לקחת.

מנהל פורום מחלות ריאה