אמא שלי בת 63 עשתה בדיקת CT של בית החזה..

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/03/2020 | 09:39 | מאת: רינת

לאמא שלי, של 63, הייתה לפני שנה דלקת ריאות ולפני כחודש שוב הרגישה טוב וכשהוא הלכה לרופאה שוב היה חשד של הרופאה לדלקת ריאות. היא הופנתה לבדיקת רנטגן ומשם הופנתה לבדיקת CT של בית החזה עקב צל מוקדי בצילום חזה ימין בגובה צלע 5, וזו התשובה שקיבלה: מבנה תקין של הגומחות העל בריחיות, בית השחי, המעצר ושערי הריאות. בריאות מודגמת פרנכימה שמורה. שינויים פיברוטיים בפסגות ובRML. הלב, פריקרד ופלוירה שמורים. אדרנלים תקינים. בחלון עצם אין עדות להרס גרמי. התרשמות: כמתואר. ** רציתי לדעת האם יש מקום לדאגה :/

שלום, לפי הפיענוח מדובר במעין צלקת וזה לא אמור ליצור בעיה. מומלץ להגיע לביקורת במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה