לקיחת פרדינזון- סיכון

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/03/2020 | 19:56 | מאת: שרה

שלום אני בת 30, עם אסטמה לא מאוזנת שהחלה לפני כשנתיים. טיפול קבוע בפוסטר 2 * 2 ביום + שאיפות נוספות במקרה הצורך. לפני כשבועיים התחיל כאב גרון , ובשבוע האחרון החמרה בנשימה. (ללא חום) הסטורציה נמוכה- במדידת סטורציה ביתית זה הרבה פעמים יורד למתחת ל90 (86 הכי נמוך) ולאחר נשימה עמוקה זה עולה בדר"כ ל91 -93. הדופק מהיר במצב מנוחה- לרב מעל 90 ויכול להגיע ל110+ (בעיקר במאמץ בנשימה) הוספתי אינהלציה פעם ביום. ללא הטבה משמעותית. קושי עד חוסר יכולת בהירדמות בלילה. לאחר התיעצות עם רופא משפחה המליץ לקחת פרדינזון 8 ימים (50 יומיים, 40 יומיים, 20- 4 ימים) השאלה כזו -האם נטילת פרדינזון שווה את הסיכון של הידבקות והסתבכות בקורונה, במיוחד לאחרונה כשקצב ההדבקה גודל? האם יש טיפול תחליפי שלא מחליש את המערכת החיסונית? במידה ולוקחים פרדינזון - איך אפשר להחזיר את היכול החיסונית כמה שיותר מהר? תודה רבה

שלום, המטרה לקחת כמה שפחות פרדניזון לתקופה בקצרה ביותר וכך פגיעה במערכת החיסו תהיה מינימלית ולזמן קצר. עדאי לעשות את השיקולים בעד ונגד צריכים עם רופא ריאות לאחר בדיקה יסודית.

מנהל פורום מחלות ריאה