בקע סרעפתי ובעיות בנשימה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/03/2020 | 01:00 | מאת: שירלי

שלום ד"ר, ענית לי שרק אם יש בקע סרעפתי גדול מאוד הוא יכול לגרום לבעיות בנשימה. אני בת 37 ולפני 12 שנים הבקע היה קטן יחסית, ומאז לא עליתי במשקל, אלא דווקא ירדתי.האם לפי הנתונים האלו לא הגיוני שהבקע הפך לגדול מאוד או שזה כן ייתכן? אני שואלת כי אני עם אסתמה ויש לי בעיות נשימה ואני לא מרגישה מאוזנת, אך תפקודי הריאות תקינים עם המשאפים למרות שאני בתקופה של חוסר איזון, ורופא שלא קשור לתחום זרק לאוויר שאולי בכלל אין לי אסתמה. תודה רבה

שלום, כדאי לוודא את מחלת האסתמה בבדיקת תגר מטכולין אם תפקודי הריאות תקינים ולעשות הערכה במרפאת ריאות שוב..

מנהל פורום מחלות ריאה