שימוש במשאפים לאסטמה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

04/03/2020 | 20:05 | מאת: ענבר

שלום דר בעבר מי שסבל מאסטמה קלה קיבל משאף ונטולין. היום נוטים לתת יותר משאפים שמכילים גם סטרואידים . מה הסיבה ? מה היתרון של הסטרואידים על פני הסיכון שלהם? תודה.

שלום, יש עבודות שהראו שטיפול במשאף משולב טוב יותר משימוש בוונטולין בלבד גם אם מדובר בטיפול לפי צורך בלבד ולא בטיפול קבוע. הסטרואידים פועלים על הסימפונות ומורידים את הדלקת שיש בהם במחלת האסתמה. בשימוש לפי צורך בלבד אין סיכון משמעותי בסטרואידים במשאף.

מנהל פורום מחלות ריאה