פרדניזון 5 מ"ג האם פוגע בקורטיזול?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

04/03/2020 | 14:07 | מאת: שירלי

שלום, במידה ולוקחים פרדניזון 5 מ"ג לאסתמה במשך 3 חודשים עם משאף פוסטר 8 שאיפות והמצב משתפר, במידה ומורידים את הפרדניזון האם הגוף ידע לייצר כמו שצריך את הקורטיזול או שיש סיכוי שיהיו בעיות והייצור יהיה עצל כי הגוף התרגל? בנוסף, יש לי בקע בסרעפתי. קראתי שהסרעפת היא שריר נשימה גדול. בלי קשר לרפלקוס שהוא מטופל אצלי עם נקסיום, האם הבקע עצמו יכל לגרום להחמרה באסתמה או בעיות נשימה? תודה מראש

שלום, מומלץ להוריד בהדרגה 5 מ"ג ליום לסירוגין יום כן יום לא לשבועיים ואז להפסיק. לרוב הגוף יחזור לייצר קורטיזון. בקע בסרעפת יכול לעשות בעיות בנשימה אבל רק במצבים של בקע מאוד גדול.

מנהל פורום מחלות ריאה