החמרה באסתמה שהפכה לאסתמה קשה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/02/2020 | 00:52 | מאת: micmic12345

שלום, אני בת 38. מגיל 20 אסתמה, והייתי לרוב מאוזנת עם סרטייד 250 פעמיים ביום, למעט מעט חורפים, והחורף הקודם. השנה מתחילת נובמבר היתה לי החמרה קשה באסתמה לאחר חצי שעה אחרי חיסון אלרגיה לאבק של פעם בחודש שאותו החלטתי להפסיק. עברתי לפוסטר 8 שאיפות ולא הייתי מאונזת, ואז עם אינהלציות ואחרי חודשיים קיבלתי 40 מ"ג פרדניזון לשבועיים ואז עוד ירדתי בהדרגה אז בפועל לקחתי מעל לחודש. עכשיו המצב הוא שאני מאוזנת עם פוסטר 8 שאיפות למעט כשאני אוכלת ואז יש לי מעט קושי לנשום ואני צריכה שאיפות עמוקות. רציתי בבקשה לברר: מהם מספר החודשים המקסימלי שבהם אם הם עוברים למצב האסתמה לא חזר למצב הקודם(סרטייד 250) אז זה אומר שכבר נגרם נזק בלתי הפיך והמצב לא יחזור למה שהיה? תודה מראש

שלום, אני לא בטוח שכל התלונות שלך נובעות מאסתמה. אולי יש סיבות אחרות הפיכות. ממליץ להגיע למרפאת ריאות להערכה.

מנהל פורום מחלות ריאה