פענוח תוצאות ממצאי CT

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/01/2020 | 20:54 | מאת: דויד

ששלום רב, מבקש, בבקשה עזרה בפענוח תוצאות ממצאי הסיטי. ממצאים: מרכיבי המדיאסטינום הודגמו ללא סטיות. אין עדות לבלוטות לימפה מוגדלות בתחנות המדיאסטינום ובתי השחי. שערי הריאות הודגמו שמורים. קנה הנשימה והסימפונות הראשיים הודגמו תקינים. אין עדות לתפליט פריקרדיאלי או תפליטים פלאורלים. הודגמו שינויים אמפיזמטים בצורת מוזייקה על פני שתי הריאות. שינויים פיברוטים משמעותיים בפסגות משני הצדדים. ממצא פיברוטי באונה העליונה משמאל. ממצא מוקדי תת פלאורלי כ-4 מ"מ בבסיס הריאה השמאלית. סיכום: עקב ממצאים ריאתיים רצוי המשך מעקב ו-CT ביקורת כעבור 4 חודשים. תודה רבה

שלום, נראה כי יש נזק בריאות, יתכן בשל עישון. ההמלצה לחזור על סיטי למעקב לוודא שאין התפתחות למחלה אחרת אבל מהתיאור נראה שמדובר בחשש מאוד נמוך.

מנהל פורום מחלות ריאה