פענוח של צילום חזה של אשתי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/01/2020 | 15:39 | מאת: חיים

שלום רב, רעייתי האהובה משתעלת כבר די הרבה זמן. יותר משנה. בבדיקה של רופא המשפחה הכל היה תקין, ולכן נשלחנו לבצע צילום חזה. תוצאות הפענוח: "שינויים אינטרסטציאליים בבסיסי הריאות. צל הלב אינו מורחב." אבקש לשאול - מה משמעות הפענוח? מה אומר כל אחד משני המשפטים הנ"ל? בתודה, חיים.

שלום, צל הלב אינו מורחב זה תקין. שינויים אינטרסיציאלים פירושם שיש תבנית לא תקינה בחלקים התחתונים של הריאות. מניסיוני הרבה פעמים כשרואים את זה בצילום לא מדובר במשהו משמעותי ורק בסיטי ובבדיקת תפקודי ריאות אפשר לראות מה המשמעות של זה.

מנהל פורום מחלות ריאה