טיפול בסטרואדים ל-nsip

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

21/01/2020 | 22:59 | מאת: איריס

שלום ד"ר רוזנגרטן, בעקבות תוצאות הביופסיה שבה נמצא כי יש לי NSIP קיבלתי סטרואידים למשך חצי שנה. בשבועיים הראשונים מינון של 40 מ"ג. שבועיים נוספים 30 מ"ג. ולאחר הפחתה ל-20 מ"ג. כשבוע וחצי אני במינון 20 מ"ג. הנשימה שלי כבדה יותר. במאמץ פיזי קטן, כמו עלייה במדרגות, אפילו שטיפת הרצפה קשה לי לנשום. אני רוצה לציין, שבפרק הזמן בו נטלתי מינון גבוה יותר, ולצד תופעות הלוואי, הרצויות פחות, כמו: דופק מהיר, מצבי רוח משתנים, עצבנות, תיאבון מוגבר הנשימה הייתה טובה יותר, הכאבים בבית החזה פחתו, האנרגיות עלו. אם כך, מדוע כשהפחתתי את המינון חלק מהסימפטומים חזרו? ייתכן והיה צורך להמשיך במינון גבוה יותר? תופעות טבעיות? אני צריכה להגיע אליכם בחודש מרץ. עוד חודשיים. מה ניתן לעשות עד אז? תודה רבה מראש, איריס

שלום, אני מציע לחזור למינון לפני ההפחתה האחרונה ולעדכן את הרופא המטפל במצבך.

מנהל פורום מחלות ריאה