LTBI וטיפול לשחפת פעילה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/12/2019 | 20:19 | מאת: אלי

שלום דוקטור! לפני כ-3 שנים, עקב מנטו 15מ"מ, עברתי טיפול מונע ל-LTBI (ריפמפיצין) במשך 6 חודשים. למרות זאת, בעוד כ-10 חודשים לאחר סיום הטיפול, אובחנתי בשחפת פעילה ועברתי טיפול אנטי שחפתי מלא תוך 9 חודשים. האם יש להניח שעוד לפני כ-3 שנים חליתי כבר בשחפת פעילה ועקב כך טיפול מונע כבר לא עזר לי? תודה רבה

שלום, האפשרות שאתה מעלה הגיונית אבל צריך להכניס לסיפור גם אפשרות שנ חשיפה אם הייתה ולראות אם זה מתאים.

מנהל פורום מחלות ריאה