חוסר איזון של האסתמה ולקיחת פרדנזיון

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/12/2019 | 17:10 | מאת: מיכל

שלום, הייתי מאוזנת עם פוסטר 2 שאיפות ביום והאסתמה החמירה עקב חיסון אלרגיה לאבק שאיתו החלטתי להפסיק, ועברתי לפוסטר 8 שאיפות ואינהלציות ואיתן אני לא מאוזנת. קיבלתי פרדניזון 40 מ"ג ל 10 ימים. נאמר לי שאם אני חוזרת לאיזון אז אפשר להפסיק לפני. האם מדובר על איזון עם 8 שאיפות פוסטר או שמדובר על האיזון שהיה לי עד לפני חודש וחצי רק 2 שאיפות פוסטר? ואם פרדניזון בכלליות ברוב המקרים אחריו גורם למצב הריאות לחזור להיות כפי שהיה לפני ההחמרה, או שגם במצב כזה לרוב לוקחים 3 חודשים עד שמצב הסימפונות הקטנים חוזרים לקדמותם? תודה רבה!

שלום, בהדרגה את אמורה לחזור ל 2 שאיפות כמו שהיה קודם לכן. לגביהזמן שייקח לך להגיע לזה וקצב הפחתת הפרדניזון מציע להתייעץ עם רופא ריאות במרפאה.

מנהל פורום מחלות ריאה