קורס פרדניזון כמה ימים לרוב זה נהוג?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

18/12/2019 | 18:43 | מאת: מיכל

שלום, עקב החמרה באסתמה ש 8 שאיפות פוסטר לא לגמרי מאזנות אותי,(הייתי עם סרטייד 250) קיבלתי 40 מ"ג פרדניזון. רופא המשפחה אמר שהוא יתעייץ לגבי הורדת מינון וכמה ימים לקחת, כי נתן ל 10 ימים ולא היה בטוח.. אך הוא שכח מזה ומאז טס. התור לרופא ריאות רק עוד חודשיים. אשמח בבקשה לברר: האם קורס פרדניזון זה לרוב 10 ימים או שבועיים? והאם מהיום העשירי או ה 14 מומלץ לרדת בכל יומיים ב 5 מ"ג או שיש שיטה אחרת? תודה מראש

שלום יש כל מיני שיטות. אם את מרגישה טוב אחרי מספר ימים אפשר להפסיק מייד. אם יש שיפור איטי אפשר לרדת כל שבוע ב 10 מג למשל.

מנהל פורום מחלות ריאה