מחלת פיברוזיס, מה החומרה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/12/2019 | 23:06 | מאת: אבי

דוקטור נכבד שלום רב, אובחנה פיברוסיס. האם ניתן להגדיר את חומרה - בינונית או קשה? מה ה-TLC הרלוונטי - 63 או 54? למה יש הבדל כזה? בפעם הראשונה דיפוזיה ירדה עד 32. האם מדובר בחומרה קשה עקב דיפוזיה, או דיפוזיה זה פרמטר משני ולא קובע חומרת המחלה? תודה רבה

שלום, החומרה נקבעת לפי תפקודי ריאה והסיטי. בתפקידי ריאה מסתכלים בעיקר על fvc ועלdlco. 30% זה נמוך ומתאים לחומרה קשה. 50 או 60 אחוז זו חומרה בינונית. חשוב גם לראות האם המצב יציב או מחמיר לאורך זמן. יש גם חולים יציבים אפילו שהם בדרגת מחלה חמורה.

מנהל פורום מחלות ריאה