פענוח סיטי - קוצר נשימה במאמץ

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/12/2019 | 22:31 | מאת: דבי

שלום, לפני חודש וחצי עברתי צנתור לב עם 2 סטנטים. עדין מתלוננת על קוצר נשימה במאמץ וכאבים בחזה במאמץ. כחלק מבירור הבעיה בוצע סיטי ריאות, להלן הפענוח: מבוא לבית החזה תקין. מרכיבי המדיאסטינום תקינים. אטלקטזיס ב-RML. אטלקטזיס בלינגולה. פס אטלקטטי בפסגת הריאה משמאל. לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר, באקסילות ובשערי הריאות. הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. במעבר חזה / בטן מודגמות בלוטות יותרת הכליה תקינות. מבנה גרמי תקין. האם התוצאות הנ"ל יכולות להסביר את קוצר הנשימה ממנו אני סובלת? תודה

שלום, יש איזורים בריאה שאינם מאווררים היטב אבל קשה לי לקבוע מה היקף הבעיה לפי תיאור הסיטי בלבד.

15/12/2019 | 08:44 | מאת: דבי

תודה על תשובתך המהירה. אם כך, מה עלי לעשות? האם יש עוד בדיקות שיש לבצע לצורך קביעת אבחנה?

שלום, להגיע עם הדיסקים לייעוץ במרפאת ריאות. יש גם אפשרות למעקב ופיזיותרפיה, תלוי בהיקף הבעיה.

מנהל פורום מחלות ריאה