אישור של זולאייר למרות תפקודי ריאות תקינים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

11/12/2019 | 19:20 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 37. מגיל 21 עקב דלקת ריאות קשה התחילה לי אסתמה, אבל גם היה רקע של אסתמה במאמץ בילדות שלא היה מאובחן(הייתי מצפצפת בספורט) ויש אלרגיה לאבק ועצים. אבחנו לי את האסתמה בלי תפקודי ריאות כי המצב היה לא טוב, ויש נתנו לי משפאים, ואז כשעשיתי כעבור חצי שנה של טיפול קבוע בסרטייד 250 תפקודי ריאות, הם יצאו תקינים למרות שהפסקתי עם הסרטייד ל 12 שעות. מאז אני 16 שנים עם הסרטייד, ובחופרים לעיתים נזקקתי לפרדניזון ולמינון מקסימלי של סרטייד. לאחרונה היו 2 החמרות קשות שהצריכות פרדניזון, ועברתי לפוסטר 8 שאיפות. הבנתי שלאישור זולאייר מבחינת הפרדניזון זה יספיק, רק שהבעיה היא שתפקודי הריאות שלי יוצאים תקינים בסך הכל. הבנתי בפועל 12 שעות הפסקה של פוסטר זה לא מספיק וצריך לפחות שבוע כדי שיהיה אמין, רק שאין שום אופציה שאצליח לעשות את זה. האם בוועדה הם מתחשבים בדבר כזה? כי הרי הם יכולים לחשוב שאין לי בכלל אסתמה? זה הגיוני שהמצב יהיה כזה קשה ואין אסתמה?(יש לציין שאני לא מעשנת). תודה רבה!

שלום, צריך המלצה של רופא הריאות שלך שמפרטת את הנסיבות שהעלית ואני מאמין שזה יאושר.

מנהל פורום מחלות ריאה