טיפול בסטרואידים לחולי- nsip

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

09/12/2019 | 21:23 | מאת: איריס

שלום ד"ר רוזנגרטן, ראשית, אני רוצה להודות לך. פרק זמן שאני מעלה שאלות ומקבלת ממך התיחסות לכך ותשובות רחבות. כבר ציינתי בעבר, שזה כלל לא מובן מאליו. זה סוג של משענת חשובה המסייעת להפיג את העמימות, שלרב מגבירה את הפחדים, החששות וחוסר האונים. שנית, בזכות הפורום הזה ואתה שמנהלו, הגעתי אליכם,לבליסון, מאזור הצפון, והודות לכך גילו מה יש לי. אני חייבת לציין, שאתם צוות מדהים שעושה עבודת קודש!! ולשאליתי, ציינת בשאלתי מלפני מספר ימים שהסטרואידים עוזרים לחולי Nsip בהצלחה של 80%. מה זה אומר? שהדלקת נעצרת? האם היא עלולה להתלקח, שוב? אם כן, מהם אחוזי החולים שלמרות ההצלחה של הסטרואידים, זוכים לרגיעה לצמיתות? והאם יש צורך להיות במעקב, במידה והסטרואידים אכן ישפיעו? תודה מכל הלב, איריס

שלום, בחלק מהמקרים הדלקת חולפת וניתן אפילו להבריא. כפי דכתבתי במיעוט המקרים המחלה מתקדמת ומופיע פיברוזיס. בכל מקרה, גם במקרים הטובים יש להיות במעקב לוודא שהמחלה לא תתלקח שוב. לצערי, אין לי אחוזים מדוייקים לתופעה.

מנהל פורום מחלות ריאה