האם כדאי שימוש במשאף קיובאר?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/12/2019 | 21:37 | מאת: גל

שלום, זה מס' שנים שאני סובלת משיעול וליחה. מדי פעם זה מגיע לכדי התקפים חזקים במיוחד (שיכולים להימשך חודשים ואז שוב חוזר לשגרה בו השיעול חלש יחסית עד ההתקף הבא). כמו-כן סבלתי תקופה ארוכה מתסמינים נוספים (כאבי חזה ואיבוד תחושה בידיים, לא יודעת אם קשור. זה עבר וחזר ושוב עבר. לבנתיים). בזמנו אמרה לי רופאת משפחה כי זה נובע ממחסור בויטמינים שיש לי. רופא ריאות שהייתי אצלו עשה בדיקת תפקודי ריאה ובדיקה לאסטמה וזה יצא תקין. הייתי עכשיו אצל רופאת משפחה אחרת והיא רשמה לי משאף qvar. אשמח לדעת: 1. האם זה יכול לעזור? כדאי לנסות? 2. מה קורה עם בטעות בולעים את התרופה? (אני מכירה את עצמי כאחת שנלחצת מדברים כאלה ויש סיכוי שבטעות אבלע אותה). תודה

שלום, 1 לרוב נוזנים את המשאף כטיפול לאסתמה ולכן אני לא בטוח שזה יעזור. 2. זה לא בעייתי אבל מומלץ לשטוף את הפה לאחר שימוש. 3. כדאי לבצע בדיקת תגר מטכולין כדי לוודא שאין אסתמה.

מנהל פורום מחלות ריאה