תופעות לוואי בטיפול ב-Rifadin

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/12/2019 | 16:40 | מאת: אברהם

שלום, ביום רביעי התחלתי טיפול מניעתי עם 2 כדורי Rifadin מידי לילה. מיד למחרת תופעת השתן הכתום כהה החלה מה שהבנתי שמדובר בתופעה צפויה, אך לאחר כ-4 ימים לערך התחלתי להרגיש קצת עייפות במהלך היום ומידי פעם תחושה קלה של בחילות שלפעמים מנטרלת לי את החשק באוכל ולפעמים כאבי ראש קלים. מבקש לדעת: * האם צבע השתן יישאר כך עד לסוף הטיפול ? * האם תחושת הבחילה וכאבי הראש אמורים לחלוף בהמשך ? תוך כמה זמן ? האם הגיוני שהחלו רק כמה ימים לאחר תחילת הטיפול ? * האם נדרש יעוץ רפואי פרט לבדיקות שאבצע בעוד 3 שבועות (בדיקות שגרתיות כולל סוכר, כולסטרול ותפקודי כבד) ? תודה רבה על היעוץ וההכוונה

שלום, צבע השתן יישאר כתום עד סוף הטיפול כי שאריות התרופה מתפנות דרך השתן. בחלק מהמקרים התופעותחולפות, התופעות יכולות להופיע תוך מספר ימים. אם יש החמרה בתלונות ממליץ כי תבצעי קודם את בדיקות הדם וגשי לרופא לגבי צורך בהפסקת טיפול.

מנהל פורום מחלות ריאה