מדוע ישר נותנים פרדניזון?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/11/2019 | 23:06 | מאת: מיכל

שלום, רציתי בבקשה לברר: כאשר לא מאוזנים עם סרטייד 500 וסינגולאייר, ויש התקפים שנשלטים עם וינטולין, מדוע לרוב ישר נותנים פרדניזון ולא מנסים להעלות את הסרטייד למינון שהוא אומנם לא סטנדרטי, אבל עדיין מינון הסטרואידים יהיה הרבה פחות מפרדניזון? ובלי קשר, כשכבר כן מחליטים על פרדניזון. מדוע זה 0.5 עד 1 כפול המשקל? יש על זה איזה מחקר או מידע שמראה שזה המינון? זאת אומרת, לא יכול להיות שרק עם 5 מ"ג פרדניזון זה יביא את אותו האדם לאיזון? תודה מראש

שלום, יש הרבה גישות לעלייה במינון הסטרואידים ואין הנחיה אחידה. צריך להעריך את המצב ואז להמליץ על המינון המינימלי שיכול לעזור.

מנהל פורום מחלות ריאה