בדיקת דם לשעלת ..........

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/11/2019 | 03:22 | מאת: יפה

משתעלת כחודש עם שיעולים שגורמים לחנק עם ליחה מרובה ביצעתי בדיקת דם לשעלת IGg 92.10 IGa <50 האם נדבקתי בשעלת?

שלום, לא

27/11/2019 | 04:27 | מאת: יפה

דוקטור תודה על תשובתך למרות שlga גבוה מ10 לא נדבקתי בשעלת? הרופאה טוענת שכן ונתנה לי אנטיביוטיקה רוקסו לטיפול

שלום, יתכן שהרופאה צודקת. ערך ה IGA הוא המעיד על הדבקה חריפה. מהצורה שכתבת את השאלה הבנתי שהוא נמך מ 50, בדרך כלל משתמשים בצורת רישום כזו כדי לומר שהבדיקה שלילית אבל לכל מעבדה יש ערכי ייחוס שונים. צריך לבדוק מה ערכי הייחוס במעבדה שבה ביצעת את הבדיקה ומה התוצאה המדוייקת.

מנהל פורום מחלות ריאה