החמרה באסתמה ובעיה לקחת פרדניזון

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/11/2019 | 12:46 | מאת: מירי

שלום, עקב החמרה באסתמה אני כבר חודש עם מינון של סרטייד 500(הייתי עם 250 קודם) וסינגולאייר. יש ימים עם התקף אחד או שניים שעוברים עם וינטולין, ויש ימים שנשימה כבדה ואני מבינה שאני לא לגמרי מאוזנת. הבעיה היא שלקחת פרדניזון בעייתי עבורי כי יש לי קורטיזול מאוד גבוה גם ככה, יש לי סוכרת ויש לי אוסתרופורוזיס. האם במצבים כאלו לא ניתן לקחת סרטייד 1000 פעמיים ביום? ובכלל, למה מעבירים לפרדניזון בלי לנסות לקחת סרטייד 750 או אלף? תודה מראש

שלום, אפשר לנסות לקחת עוד שאיפה או שתיים של הסרטייד אבל מעל מינון מסויים זה כבר ממצה את עצמו וצריך טיפול בכדורים או זריקות.

מנהל פורום מחלות ריאה