אסתמה קשה האם ניתן יהיה לקבל אישור לזולאייר?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/11/2019 | 13:55 | מאת: שני

שלום, האסתמה שלי החמירה ועברתי מסרטייד 250 ל 500 וגם זה לא הספיק, אז הזמנתי רופא עד הבית שרשם קורס פרדניזון(שנה שעברה בחורף גם מאוד החמירה האסתמה אבל הצלחתי למשוך בלי פרדניזון). במידה ועוד חודשיים שלושה שוב תהיה החמרה ורופא עד הבית ירשום לי פרדניזון ואני אצלם את ההוכחות שרכשתי את התרופה האם זה יספיק על מנת לקבל אישור לזולאייר? יש לי גם אלרגיה לאבק. IGE כ 300 ואוטיקריה. ובמידה ומקבלים אישור, במידה והמצב השתפר ואחליט לדחות את הטיפול נאמר בשנה, האם האישור עדיין יהיה תקף? ואם לא, האם אצרך מחדש לקבל שוב פעמיים פרדניזון כדי להגיש או שזה יהיה מספיק מהאישור הקודם? תודה מראש

שלום, עקרונית התיאור יכול להספיק לרופא הריאות להגיש בקשה לזולייר שתאושר. לגבי שנה הבאה אם השנה תעבור בשקט אולי לא יהיה צריך זולייר. עקרונית, אם האסתמה בשליטה עם משאפים אין צורך בטיפול בזריקות זולייר וזה יהיה מיותר.

מנהל פורום מחלות ריאה