האם תפקודי ריאות נותנים תמונה אמינה?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/11/2019 | 19:31 | מאת: שירן

שלום, עד כמה תפקודי ריאות אמינים באסתמה? כי היתה לי החמרה באסתמה ועברתי לסרטייד במינון מקסימלי, ועדיין לא הייתי מאוזנת, אך לא התקפים קשים אולי התקף קל ביום. אצל רופא הריאות כשהוא בדק עם המכשיר שלו בבדיקה הקצרה, יצא לי הכל תקין. מצד שני, הזמנתי רופאים הביתה בימים שלפני וכולם שמעו שהנשימה כבדה או אני מצפצפת. אז האם זה עניין של מזל וטיימינג מתי ובאיזו שעה במקרה היתה הבדיקה? תודה

שלום, אכן, באסתמה לעיתים יש תפקודי ריאה תקינים בזמן הבדיקה אצל הרופא מאחר שמדובר במחלה עם עליות וירידות. במקרים כאלה לפעמים מבצעים בדיקת תגר כמו תגר מטכולין.

מנהל פורום מחלות ריאה