הבדלים בדרישות הלא ברורים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

09/11/2019 | 16:09 | מאת: רן

שלום דוקטור! בד"כ משרד הבריאות דורש ניקוד ה-LAS מעל 70 על מנת לקבל אישור לחיפוש התורם, עקב מחסור של התורמים. בארה"ב ובאיחוד האירופי, בגרמניה בפרט, ממוצע LAS של המושתלים הינו 41. בארה"ב רפואה פרטית, בגרמניה ביטוח בריאות מטעם המדינה כמו אצלנו. מה הסיבה שמשתילים בחו"ל עם נקוד ה-LAS כל-כך נמוך, אם ידוע ששרידות אחרי ההשתלה די גרועה? תודה

שלום, השאלה שלך לא ממש ברורה אבל אני אנסה לתת רקע שאולי יענה לך. LAS פירושו ניקוד שנותנים למועמדים להשתלת ריאות כדי לקבוע קדימות ברשימת מועמדים להשתלה. בעקרון כמה שה LAS גבוה יותר הסיכוי למות חלילה בהמתנה להשתלה גבוה יותר והקדימות עולה. אין דרישת LAS מינימלית והניקוד עצמו אינו קובע את הצורך בהשתלה אלא רק את הקדימות. בהשתלת ריאות אנחנו לא מחפשים תורמים מאחר שלא מבצעים את ההשתלה אלא ממי שנפטר ומסכים לתרום איברים ואז מתאימים את המועמד המתאים ביותר לפי התרומה שיש. זה נכון שתוצאות ההשתלה אינם מיטביות ובממוצע תוחלת החיים לאחר ההשתלה היא פחות מ-10 שנים אולם האנשים שמופנים להשתלה נמצאים במצב מאוד קשה כך שבלעדיה הם עלולים למות תוך שנתיים בסבירות לא מבוטלת ולמעשה אין להם ברירה טובה יותר.

מנהל פורום מחלות ריאה