מתי להתפנות לעזרה רפואית בהתקף?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

08/11/2019 | 12:15 | מאת: אפרת

שלום, אני עם אסתמה ומאוזנת עם סרטייד 250 ויש תקופות של החמרות שמעלה ל 500 ולעיתים צריך פרדניזון. קראתי בקבוצת פייסבוק שבחורה שיש לה אסתמה וכתבה בנוגע לאובך שהיה אתמול בתגובה לשאלה על איך עוברים את האובך ,שהיא מצפצפת המון ומשתעלת כמו כלב נובח. האם לא אמורים להגיע למיון אם לוקחים וינטולין והוא לא עוזר ועדיין מצפצפים? אני תוהה אם אולי אני חרדתית מידי בנושא הזה ומפחדת יותר מידי, ואולי למעשה נשימה כבדה עם צפצופים שניתן לנשום בה(אומנם בכבדות) לא מצריכה הגעה למיון. ובכלל, האם ישנן הנחיות כלשהן מתי כן להגיע למיון או לעזרה רפואית? תודה מראש

שלום, כמובן שיש להשתמש בטיפול הקבוע ולהגביר אותו, משאפים משולבים וונטולין. במידה שזה לא עוזר לפנות לעזרה רפואית, רופא משפחה או רופא ריאות. אש יש מצב חירום שבו למרות הכל עדיין יש קושי בנשימה ואפילו קשה להשלים משפט בדיבור יש לפנות לעזרה מיידית במוקד לרפואה דחופה או מיון.

מנהל פורום מחלות ריאה