קריטריונים לזולאייר ופרדניזון בלקיחה ללא מרשם

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

08/11/2019 | 12:08 | מאת: מיכל

שלום, שנה שעברה בחורף היתה לי החמרה באסתמה ואחרי שסרטייד 500 לא עזר, רופאה שבאה הביתה מהביטוח רצתה לרשום לי פרדניזון ואמרתי לה שלא צריך כי יש לי ואז לקחתי אותו שבועיים. עכשיו יש לי שוב החמרה וככל הנראה אצטרך פרדיזון, והתחלתי לחשוב שאולי כדאי שאנסה את הטיפול בזולייאר. האם הם חייבים לראות הוכחות שרכשתי בטווח של שנה את הפרדניזון או שמספיק שרופא ריאות יכתוב שלקחתי מה שהיה לי בבית כדי שיאשרו? והאם זה נכון שהזולייאר משפיע רק כל עוד לוקחים ואין לו השפעה ארוכת טווח כמו חיסוני אלרגיה? זאת אומרת, שברגע שאפסיק, תוך חודש או קצת יותר כל ההפשעה תעלם? תודה מראש

שלום, ממליץ לדון עם רופא ריאות אם כדאי לקחת זולייר ואם את עומדת בקריטריונים. הטיפול בזולייר משפיע כל עוד לוקחים אותו כמו שכתבת.

מנהל פורום מחלות ריאה