פיענוח בדיקת רנטגן - צילום חזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/10/2019 | 09:01 | מאת: יאיר

עשיתי לביתי בת השנה צילום חזה לפני ארבעה חודשים. לאחר התוצאות, רופאה אחת אמרה שיש לה דלקת ריאות והיא צריכה אנטיביוטיקה, רופא אחר אמר שהכל בסדר. בפיענוח נכתב: צל הלב תקין בגודלו ובצורתו. הסננה פיברונכיאלית פריהירית דו צדדית עם התפשטות לבסיסים. סינוסים קוסטופרניים חופשיים. השבוע עשינו שוב צילום חזה עקב חודש עם שיעולים כבדים וחום עולה ויורד. גם עכשיו הרופא אמר שהכל בסדר. בפיענוח נכתב: צל הלב תקין בגודלו ובצורתו מדיאסטינום מורחב משני לטימוס מתאים לגיל הסננה אינטרסטיציאלית בשדה תחתון משמאל. סינוסים קוסטופרניים חופשיים. האם 2 תוצאות הבדיקות אכן תקינות?

שלום, לפי התוצאות נראה כי יש דלקת ריאות. ממליץ לפנות לרופא ריאות ילדים.

מנהל פורום מחלות ריאה