מחלות שיכולות להתחפש לאסתמה... מה הן?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

15/10/2019 | 22:09 | מאת: רוני

שלום, בגיל 20 היתה לי דלקת ריאות ולאחר מכן אבחנו לי אסתמה ללא תפקודי ריאות, והייתי חייבת לקחת משאפים עד גיל 36 כיום, סרטייד 250 פעמיים ביום וסינגולאייר, וב 3 חורפים פרדניזון. כשקיבלתי לעשות תפקודי ריאות כעבור שנה מאבחון האסתמה, הם יצאו תקינים, אבל הפסקתי עם הסרטייד ל 13 שעות כי נכתב להפסיק ל 12. בחורף האחרון היתה לי החמרה, כשהגעתי לרופא ריאות הגעתי עם 2 שאיפות וינטולין וסרטייד 500, ותפקודי הריאות הקצרים במכשיר אצלו יצאו תקינים, לאחר החוף האסתמה השתפרה למצב הרגיל של סרטייד 250 פעמיים ביום. העניין הוא שאני מקבלת חיסונים נגד אלרגיה לאבק ורופא האלרגיה שלי שהוא גם מבין באסתמה אמר שהוא נוטה לחשוב שאין לי אסתמה כי מוזר לu שתפקודי הריאות יצאו תקינים. יש לי רפלוקס ואני לוקחת נקסיום פעמיים ביום שנים, והוא אמר שזה לא ממש יכול לגרום למצב כזה. מהם בעצם המצבים הרפואיים שיכולים להתחפש לאסתמה? אני לא מעשנת.... במידה ואני לא לוקחת סרטייד מעל ל 13 או 14 שעות כבר הנשימה מאוד כבדה. קראתי שיש צורך להפסיק עם סרטייד ל 3 שבועות כדי שתפקודי הריאות יהיו אמינים, אז לכן אני לא מבינה מדוע רופא האלרגיה חושב ככה. תודה מראש

שלום, יש מצבים שיכולים להידמות לאסתמה כמו בעיה במיתרי הקול ורפלוקס. אני מציע לך לעשות בדיקת תגר מטכולין שיכולה לעזור בקביעת האבחנה המדוייקת.

מנהל פורום מחלות ריאה