דם בליחה וחשש ממזותלמומה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

02/10/2019 | 14:28 | מאת: אופיר

שלום. התחיל לי היום ליחה דמית, ללא שיעול. הלכתי לאאג שלא מצא דבר בתחומו. עשיתי צילום חזה ללא תסנין או תפליט, אין שינוי מצילום מלפני שלושה חודשים. החשש שלי ממזותליומה, שכן לפני 35 שנה נחשפתי לאזבסט אולי גם מתפורר. האם צילום חזה תקין מהיום יכול להרגיע? אין לי קשיי נשימה

02/10/2019 | 17:18 | מאת: אופיר

תוספת: בתעתי סיטי חזה לפני כשלוש שנים. היה תקין

03/10/2019 | 08:08 | מאת: אופיר

בינתיים הדימום הפסיק אחרי יום אחד.

שלום, הסבירות שמדובר במזותליומה מאוד קטנה. עדיין הכי שכיח שבדובר בזיהום של הסימפונות. יתכן שיש טעם לחזור על סיטי. הייתי ממליץ על הערכה לפני כן של רופא ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה