ההבדלים בין המשאפים... האם זה קריטי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

30/08/2019 | 16:14 | מאת: רינת

שלום, הבנתי שאין הבדל בין סרטייד לרלבר (אסתמה). האם זה נכון שיש יתרון לסרטייד במידה ואני מאוזנת עם סרטייד 250 פעמיים ביום, ואז ממש קצת לא מאוזנת, ובעצם יש לי את האופציה להוסיף שאיפה נוספת של 250 רק בבוקר ולא בלילה, לעומת רלרבר, שאהיה חייבת לקחת מנה שהיא כמו סרטייד 500 פעמיים ביום? או שניתן לפתור את הדילמה הזאת בכך שלוקחים רלבר שמקביל לסרטייד 250 ובבוקר גם סרטייד? או שלא מומלץ לשלב בין שני משאפים? תודה מראש

שלום, יש שני מינונים של סרטייד, 250 ו 500, ושני מינונים של רלבר, 92 ו 184. סרטייד ניתן פעמיים ליום ורלבר פעם אחת. סרטייד 250 דומה לרלבר 92 וסרטייד 500 דומה ל 184. במידה שהמינון הנמוך לא מספיק מומלץ לעבור למינון הגבוה. עדיף למצוא משאף אחד שנוח לך איתו ולא לערבב בין המשאפים.

מנהל פורום מחלות ריאה