האם היה עדיף לא לחכות ולקחת פרדניזון?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/08/2019 | 18:14 | מאת: שירלי

שלום, אני עם אסתמה, מאוזנת עם סרטייד 250 פעמיים ביום וסינגולאייר, אך בחורפים לעיתים יש החמרה. בחורף הקודם יצאתי מאיזון, וגם עם סרטייד 500 פעמיים ביום לא הייתי מאוזנת. נאלצתי במשך חודש וחצי לקחת לא קצת וינטולין, הנשימה בכלליות היתה כבדה ואכילה יצרה התקפים יחסית קלים... והיו קצת התקפים לא קשים בין לבין. העניין הוא שקיבלתי פרדניזון מרופא שהגיע אליי הביתה(לא היה תור קרוב לרופא ריאות) והוא אמר לי לנסות כמה שאני יכולה לדחות את לקיחת התרופה, כי אולי לא אצטרך אותה. הוא בכלל לא רצה לרשום את התרופה בסופו של דבר אחרי חודש וחצי של סבל ושהצלחתי למשוך בלי פרדניזון, האסתמה התאזנה עם 500 פעמיים ביום, ואחרי עוד חודש חזרתי למצב של 250 פעמיים ביום. האם עצם זה שלא לוקחים פרדניזון אולי בזמן מה שנקרא.. ומושכים דווקא עלול לגרום להחמרה בלתי הפיכה של אסתמה לאסתמה קשה לתמיד? אני תוהה האם זה היה חכם מצידי למשוך חודש וחצי ככה... כדי לדעת מה לעשות בחורף הקרוב אם זה יקרה. תודה מראש

שלום, לפעמים עדיף לקחת פרדניזון למשך מספר ימים וכך לסיים את ההתקף מוקדם. המטרה היא להרגיש טוב ואם המטרה לא מןשגת בטיפול הקיים יש להגביר טיפול.

מנהל פורום מחלות ריאה