תחושת התעלפות בעת עצירת נשימה עם משאף

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/08/2019 | 00:17 | מאת: רוני

אני סובלת כבר 17 שנים מאסתמה. לוקחת סרטייד 250 פעמיים ביום. הבעיה היא שאני מסוגלת לעצור את הנשימה למקסימום 5 שניות לאחר המשאף, וגם אז אני מגיעה למצב שאני מרגישה שאני כמו בריחוף כזה או קצת טרום עילפון. אני חצי נופלת על המיטה כדי להחזיק את עצמי, וזה מסתדר ונרגע אחרי כמה שניות. האם זה מצב שקורה אצל כל מי שלוקח משאף ועוצר את הנשימה? והאם ישנתם תרגילים שאם אעשה אוכל להגביר את מספר השניות שבהן אני עוצרת את הנשימה? תודה

שלום, זה לא אמור לקרות. ההנחיה היא להחזיק עד 10 שניות או כמה שאפשר. אני לא מציע להגזים ולעשות תרגולים מיוחדים לעצירת נשימה.

מנהל פורום מחלות ריאה