אובך, האם הגיוני שיחמיר מצב לחודשיים?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/08/2019 | 14:17 | מאת: שירלי

שלום יש לי אסתמה שמאוזנת ברוב השנה עם סרטייד 250 פעמיים ביום וסינגולאייר. בשנה שעברה בתחילת דצמבר הין כמה ימים עם אובך. בכל הימים סגרתי את החלונות והייתי בבית, אבל ביום הראשון נחשפתי לאובך לכשעה וחצי ומאז במשך חודשיים וחצי לא הייתי מאוזנת. העלתי מינון לסרטייד 500 פעמיים ביום ואפילו עם זה לא הייתי מאוזנת. רופא אחד רשם לי פרדניזון, אבל אמר שאם יש שיפור או איזון עם ה 500 פעמיים ביום אז לא לקחת, ובסוף איכשהו סחבתי חודשיים וחצי בלי לקחת, ואחרי זה המצב חזר לקדמותו: סרטייד 250 פעמיים ביום. רציתי בבקשה לברר: האם זה הגיוני ששעה וקצת של אובך גרמה למצב כזה שנמשך חודשיים וחצי? או שזה אולי סתם צרוף מקרים וההחחמרה היתה מגיעה בכל זאת? ולגבי החורף, הבנתי שקור מחמיר אסתמה. האם אמור להיות הבדל אם אני נמצאת בבית עם 3 שכבות ולא קר לי, בין אם אני נמצאת בבית עם לבוש דק ותמור חימום מבחינת האסתמה?(מזגן פשוט לא טוב לי). תודה מראש

שלום, יכול להיות שהאובך התחיל מדהו ומאז יצאת מאיזון. כל אחד מגיב אחרת לקור ויש כאלה דווקא שזה עושה להם טוב. בחורף יש גם התפרצויות של וירוסים של דרכי הנשימה וזה גם גורם להחמרות. לא הייתי משתדל בחורף לחמם יותר מידי, מספיק שנעים ולא קר.

מנהל פורום מחלות ריאה