שאלה לגבי השלכה בריאותית במגורים בבית שנמצאו בו מים מתחת לרצפות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

20/08/2019 | 15:26 | מאת: לי

שלום. אנחנו גרים שנתיים בבית שכור במושב בשרון. מסתבר שיש מים קלועים מתחת למרצפות בקומה העליונה של חדרי השינה. לא ידענו על כך כמובן. נמדדו 16 אחוזי לחות בדגימת חול (תקן - 6 רף הגבוה ביותר -18). אנחנו כבר שנתיים ישנים בחדר הזה עם ילד בן שנה וחצי (היום שלוש וחצי) חדר גדול. מאוורר. אין עובש על הקירות. לא סבלנו וגם הילד לא סבל מבעיות בדרכי נשימה. אחותו בת ה11 שחדרה רחוק מעט יותר(שם נדגמו 11 אחוזי לחות) בשנה האחרונה כן סבלה מספר פעמים מוירוסים של שיעולים מתמשכים. אני מאוד מודאגת. האם מצב כזה יכול לגרום לבעיות לטווח הרחוק לילדי? האם יש משהו שאפשר לבדוק לוודא שלא נגרם נזק המגורים ממושכים באזור מלא רטיבות?

שלום, וירוסים של דרכי הנשימה שכיחים מאוד בילדים ובכלל כך שאני לא חושב שאפשר לקשור בינם לבין הרטיבות. אם אין בעיות נשימה אין סיבה לחשוב שיש נזר לריאות ולא הייתי ממליץ לעשות בדיקות כלשהן.

מנהל פורום מחלות ריאה