ממצא בדיקת pet ct עם FDG

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/07/2019 | 13:13 | מאת: דוד

שלום רב ד״ר עברתי בדיקת pet בממצאים: תהליך ריאתי היקפי בLUL אינו מדגים קליטת יתר משמעותית. התהליך מדגים גבולות משונצים ומשיכות בכיוון הפלוירה במימדים גלובלים של כ1*1.5 סמ. ללא שינוי מהותי. לציין כי קיימים סוגי תהליכים ריאתיים אשר אינם מדגימים אפיניטי משמעותית לFDG. אמפיזמה ריאתית. ללא תפליט פלויראלי או פריקארדיאלי.. לקורולציה קלינית ולמערב ct על פי הצורך. מה אומרים ממצאים אלה? לציין שנשלחתי לבדיקה בעקבות קישורית שנמצאה בריאה. מדוע יש צורך בקורולציה קלינית? ובאיזו קורולציה מתכוונים? תודה רבה

שלום, הסיבה לביצוע ה PET היא לאבחן האם מדובר בסרטן או לא. לצערי הבדיקה עצה אינה חד משמעית מאחר יש להתחשב גם אם יש תלונות המתאימות לזיהום, גורמי סיכון לסרטן והשוואה לבדיקות קודמות. לאחר בירור כל הנתונים במרפאת ריאות יש להחליט האם להתקדם לביופסיה או להמשיך במעקב.

מנהל פורום מחלות ריאה