נשימה מהירה ושטחית במנוחה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/07/2019 | 22:08 | מאת: הילה

שלום דוקטור. אני בחורה בת 22(מסיימת תואר בסיעוד). כבר מעל שנה יש פעמים שאני במנוחה(רגוע לגמרי) נושמת 30-40 נשימות לדקה. הנשימות מאוד שטחיות ובטניות. זה לא מופיע עם מעמץ וקוצר נשימה( בעבר היו לי התקפי קוצר נשימה, אז אובחנתי עם אסטמה, אבל לאחר מספר שנים הסירו לי את האיבחון). בנוסף,יש לי אי ספיקה קלה של המסתם הטריקוספידלי, אבל כמה שידוע לי זה לא גורם לתסמינים כאלו. רופאת המשפחה שלי ייעצה לי לבצע אקו לב חוזר וייעוץ קרדיאולוג, אני מניחה שאולי זה קשור, אבל הייתי שמחה לשמוע גם מה דעתך בנושא. תודה.

שלום, הייתי מציע לך לתרגל נשימות איטיות ולראות אם זה מסתדר לך, לא נראה לי שמדובר בהתקף אסתמה.

מנהל פורום מחלות ריאה