קוצר נשימה, סטורציה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/07/2019 | 13:56 | מאת: שי

שלום גיל 50. רציתי לשאול 1. אם יש לי קצת תחושת קוצר נשימה ושאין לי אוויר סתם בישיבה בלי מאמץ אבל אני מודד סטורציה ורואה שהיא כ 95-96 האם זה אומר שהתחושה היא רק פסיכולוגית ואין באמת קוצר נשימה? או שיכול להיות קוצר נשימה מסיבה מסוימת אבל שהסטורציה תהיה בסדר? 2. אם אני עושה הליכה איטית לכושר בדופק כ 90 ומרגיש קצת קוצר נשימה ומודד סטורציה והיא כ 94-95 האם זה שוב אומר שהכל בסדר ואין באמת קוצר נשימה? תודה

שלום, אפשר להרגיש קוצר נשימה גם כשהסטורציה תקינה. הסבר של לחץ פסיכולוגי הוא אחת האפשרויות אבל כדאי לשלול גם אפשרויות אחרות כמו בעיית נשימה או לב. בדיקות למשל שיכולות לעזור בבירור הן אקו לב, צילום וסיטי חזה, תפקודי ריאה מלאים עוד לפי שיקול דעת הרופא המטפל.

מנהל פורום מחלות ריאה